Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Език
Меню
Профил
Език

Категории

Вижте всички статии

5 стъпки как да си направите томбола

5 стъпки как да си направите томбола

5 стъпки как да си направите томбола

Томболата като маркетингов инструмент е лесен начин за събиране на почитатели на определен продукт, за достигане до по-голяма аудитория и хитър начин да покажете на своите клиенти, че имате нов продукт. С помощта на томбола лесно можете да направите един продукт популярен.

Някои фирми залагат на томболата като средство за поддържане интереса на клиента към изделията, които предлагат или леко напомняне, топъл контакт. Други фирми залагат на томболата като вариант за допитване до клиентите по отношение на качествата на един продукт - нов, съществуващ или застарял. По този начин клиентите дават своето мнение с коментар или оценка за качествата на продукта.

Томболата като част от цялостната маркетингова политика на една фирма се подчинява на определени правила. Важно е да се определи кой ще се заеме със самата организация и реализация - човек от фирмата и екипа или външен консултант.

Съществуват различни варианти и механизми за провеждане на една томбола. Томболата може да се направи по лесен начин като изхарчите малко пари, може да се направи със средно количество пари или с предварително планирани бюджети и много пари.

За Ваше улеснение предлагаме 5 стъпки как да си направите томбола:

1. Какво искате да постигнете като краен резултат?  - проучване на потребителското мнение, популярност, реклама, имидж или друго;

 

2. Колко пари сте склонни да похарчите?  - ако имате малки бюджети можете да използвате лесни програми или софтуер при теглене на печелившия участник;

 

3. Къде ще се проведе томболата? - онлайн, с талони в печатни издания, с талони като част от продукта или Facebook игра;

 

4. Какви помощни средства ще използвате? - рекламни съоръжения, печатни материали, рекламно оборудване и др.;

 

5. Кой ще проведе томболата? - човек от екипа, който ще направи самото теглене на печелившия участник или всичко ще стане само публично известено.

 

Какво Ви е необходимо, за да си направите томбола:

 

1. Рекламно послание и атрактивна награда;

2. Плексигласова урна, в която да поставите талоните;

3. Атрактивна предметна или друга форма на награда;

4. Човек от екипа, който да изтегли печелившия участник;

5. Подходящи канали, за оповестяване на кампанията и за крайния резултат.

 

Не забравяйте, че добре проведените томболи са свързани с голяма прозрачност. Когато се водите по своите 5 стъпки как да си направите томбола ще се окаже лесно и приятно занимание. Но все пак е препоръчително да ползвате урна със заключване и да заснемете тегленето на печелившия участник с камера. Друг важен елемент е ясно да фиксирате началото и края на играта, както и да следите за стриктното спазване на правилата.

 

Важно! При Facebook игрите е възможно да се сблъскате с нелоялно участие и фалшиви гласове затова наблюдавайте всичко под лупа. :)

 

Надяваме се, че с този материал посветен на 5 стъпки как да си направите томбола сме Ви били полезни. Ако пък се нуждаете от урна за томбола прозрачна, цветна, брандирана с рекламно послание или с местенце за талони, моля заповядайте при нас! И все пак не забравяйте, че урна или кутия от плексиглас може да е на вид едно и също, но по предназначение, помощно рекламно средство,  може да е различно.

Може да използвате и урна със свободно стоящ капак, но ако няма заключване ще срещнете други трудности по обслужването свързани с  теглене на печелившия участник. Например може да Ви затрудни махането на капака, който да се подхлъзне в ръката Ви, да поадне на пода и да се счупи. А това си е риск и якаква издънка.

 

На ваше разположение сме да помогнем с най-подходящата урна за Вашата томбола и да Ви дадем съвет!

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари