Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Език
Меню
Профил
Език

Категории

Вижте всички статии

Съвети как се прави успешна томбола

Съвети как се прави успешна томбола

Съвети как се прави успешна томбола може да се дадат много, но формула за 100 % успешна кампания няма. В зависимост от това, каква е целта, която сте си поставили и начина, по който искате да я постигнете, определяте и нужните средства.

 

Ако искате Вашата томбола да мине успешно е добре още преди да се заемете с тази не лека задача, е добре да обмислите начина, по който ще анонсирате играта и мястото където ще се проведе томболата. Обикновено в началото всички си казват, че една томбола няма да коства много средства и мисъл, но после се оказва съвсем друго.

 

На практика анонсирането може да бъде под различна форма, предвид мястото на провеждане на играта. Ако става въпрос за игра със събиране на талони трябва да се предвиди момента с тяхното отпечатване и текста, който да бъде изписан. Това от своя страна е свързано с дизайнерски труд и печат.

Ако пък играта ще се провежда в социалната мрежа Фейсбук трябва да се помисли как ще се анонсира - само със снимка на наградата и малко текст за условията, дали ще има снимка на няколко варианта за награда и избор + коментар към играта, дали ще е с някаква препратка към информационна страница с условия на наградата, всичко е въпрос на избор от Ваша страна като организатори.

 

Нашите съвети как се прави успешна томбола са свързани най-вече с необходимото Ви рекламно оборудване от гл. т. на мястото на провеждане на играта и начина на теглене на наградата:

 

1. Вариант №1 - играта ще се проведе в реална среда и ще са Ви необходими плакати или текстове, които да се поставят в специални вертикални или хоризонтални поставки за лист. За целта трябва да помислите за мястото където ще се поставят празните талони и необходимостта от химикал, който е нужен за попълване. С други думи ако заложите на тази идея с една урна с джоб с описани условия на играта и място за поставяне на талоните, почти сте си решили проблема, защото ще Ви отпадне нуждата от отделна поставка за лист. Само с една кутия от плексиглас си решавате проблема и остава само да определите какъв размер да бъде. Имате талоните, имате урната, приключва кампанията и пред всички участници и гости теглите печеливши участник.

 

2. Вариант №2 - играта ще се проведе в онлайн среда - не са Ви необходими плакати, защото играта ще се проведе на сайта на фирмата или във Фейсбук страницата на фирмата. За онлайн играта ще Ви трябва идея за това как да направите атрактивен анонса, защото там хората не Ви познават и трябва по някакъв начин да привлечете и задържите тяхното внимание, от което произтичат 3 под варианта:

 

2.1. не Ви трябва рекламно оборудване, защото ще използвате специализиран софуер за теглене на наградата т.е. нямате нужда от урна от плексиглас, поставки, рамки и друг вид рекламно оборудване;

 

2.2. не влагате средства в нищо друго освен в изработката и закупуването на урна от плексиглас, в която да поставите имената на участниците и някой, който да заснеме клипа за теглене на наградата;

 

2.3. влагате средства не само за урна от плексиглас, в която да поставите талоните с имената на участниците, но и за рекламни поставки от плексиглас, на които да подредите наградите. Аранжирането на наградите и кратко представяне на всеки продукт е добър вариант за запознаване на аудиторията с Вашите изделия и ако условието на играта е участника сам да избере какво да получи като награда. Тук може да се добави и колелото на късмета, за да стане още по-анимирано тегленето на наградата и да се даде шанс за избор и проверка на късмета. С други думи, подреждате наградите на специални поставки, представяте ги поотделно и обяснявате механизма на играта. Когато теглите печелившия участник отново на кратко разказвате как ще се тегли томболата, припомняте какви са наградите, поставяте имената на участниците в урната от плексиглас, а с помощта на колелото на късмета, правите тегленето на наградата още по-атрактивно и забавно.

 

В крайна сметка кой вариант ще изберете има значение най-вече за това колко трайно и въздействащо е Вашето представяне и колко средства за кампанията сте готови да изхарчите. А ние сме готови да Ви помогнем с реализирането на различни поставки и урни от плексиглас, за да бъде успешна кампанията и тегленето на томболата.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари