Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Език
Меню
Профил
Език

Категории

Вижте всички статии

Плексиглас, стъкло и поликарбон

Плексиглас, стъкло и поликарбон

 

Знаете ли, че:
 

Един лист от плексиглас 4 mm има устойчивост на удар със сила, равна на 12 джаула. Плексигласът може да издържи приблизително 150 кг/m2.

Един лист от закалено стъкло 4 mm има устойчивост на удар със сила, равна на 10 джаула. Стъклото може да издържи приблизително 80/150 кг/m2

Един лист от поликарбон 4 mm има устойчивост на удар със сила, равна на 200 джаула. Поликарбона може да издържи приблизително 170 кг/m2
 

Извод:
 

Поликарбона е 20 пъти по-здрав от стъклото и почти 16 пъти е по-здрав от плексигласа, а освен това и ценово си заслужава.
 

И все пак в рекламната индустрия предпочитанията на производителите и на клиентите са за плексигласа като материал, тъй като може да бъде и в различни цветове, което понякога е от първостепенно значение. За едно рекламно съоръжение е важно да има висока устойчивост към UV лъчите и различните атмосферни влияния, отлична устойчивост към различни агресивни химикали особено когато ства въпрос за рекламно информационни табели, обемни букви, табели с надписи, рафтове, кутии, поставки, правоъгълни или светещи табели, а когато става въпрос за рекламата в търговските обекти, офиси, организации или институции, поставките за брошури, дипляни и листовки обикновено са брандирани, за да са по-атрактивни и да привличат интереса на посетителите.
 

От своя страна ресторантьорската и хранителната индустрия налагат използването на напълно безвредни и безопасни за здравето на хората материали и оборудване, което да е сертифицирано за досег с храни и лесно рециклируемо. В случаят става въпрос за разделители за пакетирани или вакумирани храни в търговските обекти, за контейнери за насипни храни или витрини за топли закуски, меса, колбаси, салати и др. , както и за поставки за лист, стойки за цени или менюта, които се намират в непосредствена близост до самите хранителни продукти, предназначени за консумация от населението.
 

Що се отнася до приложението на плексигласа в сферата на строителството, водещите характеристики са свързани с безопасното поставяне и оформяне на табелите от плексиглас, които са с вътрешен или външен монтаж, обозначителните табелки за стена, врати, прозорци, помещения, надписите и означенията за санитарните помещения, конферентни зали и др. Плексигласът може да се използва за изработка на различни по вид, размер, форма и цвят табелки за вътрешно оформление на магазини, жилища, офиси, мебели, врати, прозорци, паравани, бани, кухни и др.

 

Да изберете правилния материал за реклама, за търговско обозначаване или информираност е въпрос на грижа и безопасност за клиента!

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари