Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Език
Меню
Профил
Език

Категории

Вижте всички статии

Стартира летния сезон

Стартира летния сезон

Много скоро летния сезон ще е в разгара си и курортите и ресторантите на открито ще се пукват по шевовете си. Ще започнат да се пълнят заведенията с клиенти, ще започнат по-интензивно да се консумират напитки, да се хапва рибка и картофки, да се пийва биричка студена.

 

Е, не, че през останалото време всичко е змряло, но … все пак друго си е слънцето да се покаже. Всички започват отпуските да планират и да се ориентират по кои места и курорти на почивки да ходят и къде в планината на сянка да се скрият.

 

Но, ако Вие сте собственик на ресторант, кафе сладкарница или друг тип заведение, където се предлагат напитки и храна е важно да помислите как да привлечете вниманието на клиентите, как атрактивно да оформите масите, как лесно и разбираемо да поднесете ценовата информация. Ако сте „вещи” в бранша няма да Ви отнеме много време да се ориентирате какво да направите, защото вече имате опит зад гърба си, но ако сте „новатори” ще имате нужда от всякаква информация, макар че важните въпроси пред всички са едни и същи.

 

Ето защо като производители на изделия от плексиглас за заведения и ресторанти, имащи дългогодишен опит, ние Ви съветваме да подходите по следния начин:

 

1. Определете бюджета, който можете да изхарчите;

2. Направете ревизия на наличния инвентар и рекламни материали, ако не отваряте обекта си за първи път;

3. Помислете как искате да привлечете клиентите – с ниски цени, намаления или комбинирани предложения;

4. Определете информацията, която искате да бъде видима и лесно четима т.е. формулирайте правилно съдържанието на менюто си за своите посетители;

5. Изберете подходящите поставки и рекламни носители;

6. Отворете вратата и клиентите поканете!

 

И ако въпреки всичко имате затруднения в избора си на поставки за меню от гледна точка на формат, визия или друго естество ето няколко хитрини, които ще Ви бъдат от полза:

 

- Менюто с рязана основа е с оригинална визия и може да се приеме, че има две страни - лице и гръб.

- Менюто с „Т” – форма е ефектно като форма и може фино да се подпъхне под нещо за дегустация.

- Менюто с прозрачна основа си е класика в бранша и идеален вариант за брандиране с фирмено лого, надпис или друго. 

По отношение на размера, вариантите са различни и зависят от това какво точно искате да кажете или да покажете на своите клиенти.

Оказва се, че в едни случаи А4 формат е много голямо, а пък А6 или 1/3 А4 е крайно малко. Затова е в сила максимата, че най-добра е златната среда - менюто с формат на листа А5.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари