Добре дошли в нашия магазин!
Валута:BGN
 • USD
 • EUR
 • BGN
Език: BG

Количка

0 артикула
Валута:BGN
 • USD
 • EUR
 • BGN
Език: BG
 • Меню
Вижте всички статии

Поставка за лист или стойка за лист търсят клиентите?

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Поставка за лист или стойка за лист е въпросът, на който ще се опитаме да ви отговорим в тази кратка статия.
 

Преди години, когато решихме да реализираме идеята си да произвеждаме и предлагаме плексигласови изделия за реклама, търговско оборудване, урни и кутии от плексиглас, промоционални и офис аксесоари, не предполагахме, че името на едно изделие е най-важното и че точно то ще ни донесе клиентите, които се увеличават все повече и повече.
 

Сега, когато връщаме назад времето и анализираме своите продажби и развитие, се оказа, че точното наименование на всяко едно изделие ни носи 80 % от продажбата му. Икономистите веднага ще кажат - да, може би е така, защото в бизнеса с пълна сила действа закона на Парето 80:20. Това ще рече, че правилното, най-прецизно избраното наименование на всяко изделие от плексиглас, в годините ни е донесло 80 % от продажбата си. Останалите 20 % са резултат от други фактори като качествени характеристики, приложение, изгодна цена, степен на задоволяване на потребности и др.


В началото създадохме нашата номенклатура от плексигласови изделия. След това прецизирахме всичко в дълбочина - какви размери, какви форми, какви допълнителни функционалности да има даден плексигласов продукт и така направихме богата номенклатура от поставки и стойки за лист.
 

Според нас по-правилното наименование е поставка за лист. Разбира се, това не значи, че стойка за лист е грешно или не правилно.
 

Клиентите ни търсят поставка за лист или стойка за лист, но ние винаги ги разбираме правилно, защото все пак това е един артикул от плексиглас, който предлагаме от самото начало на нашият бизнес.
 

И така, защо поставка за лист?
 

 1. от гл. т. на начина на позициониране - този плексигласов продукт се поставя върху някаква равна повърхност.
   
 2. от гл. т. на начина на обслужване - листа се поставя, промушва между двете страни на плексигласа.
   
 3. от гл.т. на познатост, популярност, реклама, информираност - клиентите са склонни да казват поставка за лист, поставка за брошури, поставка за етикет, отколкото стойка от плексиглас.
   
 4. от гл. т. на габаритите - когато казваме поставка за лист, в  повечето случай си представяме, малък формат лист с информационно, рекламно, ценово или промо послание.
   

И така, защо стойка за лист?

 1. от гл.т. на визията - листа е в изправено положение, той стои изправен, а не легнал.
   
 2. от гл. т. на ефекта, който предизвиква - самото изделие от плексиглас също стои изправено т.е. не лежи върху дадена повърхност, с цел да се надграждат върху него други компоненти или стоки.
   
 3. от гл. т. на габаритите - когато казваме стойка за лист може да се приеме, че тази стойка за лист има допълнителна височина, освен тази на размера на листа, с цел да се забелязва отдалече и да привлича погледа на клиента, с цел осведоменост.
   

Ето защо, и двете наименования - поставка за лист и стойка за лист са правилни.
 

Важно е да се уточни, целта за която ще се използва изделието от плексиглас и размера на листа, постера, който ще се сложи.
 

И пак, да се върнем в началото на нашата статия - правилното име на даден артикул е онова, което позволява да говорите с клиентите си на един общ език и да се разбирате. Вие като представители на бизнеса да генерирате продажби, а клиентите ви да останат удовлетворени, че във ваше лице са намерили професионалист, който е удовлетворил тяхната потребност.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  Все още няма коментари