Валута
BGN
 • USD
 • EUR
 • BGN
Език
Меню
Профил
Език

Категории

Вижте всички статии

Поставка за лист или стойка за лист търсят клиентите?

Поставка за лист или стойка за лист търсят клиентите?

Поставка за лист или стойка за лист е въпросът, на който ще се опитаме да ви отговорим в тази кратка статия.
 

Преди години, когато решихме да реализираме идеята си да произвеждаме и предлагаме плексигласови изделия за реклама, търговско оборудване, урни и кутии от плексиглас, промоционални и офис аксесоари, не предполагахме, че името на едно изделие е най-важното и че точно то ще ни донесе клиентите, които се увеличават все повече и повече.
 

Сега, когато връщаме назад времето и анализираме своите продажби и развитие, се оказа, че точното наименование на всяко едно изделие ни носи 80 % от продажбата му. Икономистите веднага ще кажат - да, може би е така, защото в бизнеса с пълна сила действа закона на Парето 80:20. Това ще рече, че правилното, най-прецизно избраното наименование на всяко изделие от плексиглас, в годините ни е донесло 80 % от продажбата си. Останалите 20 % са резултат от други фактори като качествени характеристики, приложение, изгодна цена, степен на задоволяване на потребности и др.


В началото създадохме нашата номенклатура от плексигласови изделия. След това прецизирахме всичко в дълбочина - какви размери, какви форми, какви допълнителни функционалности да има даден плексигласов продукт и така направихме богата номенклатура от поставки и стойки за лист.
 

Според нас по-правилното наименование е поставка за лист. Разбира се, това не значи, че стойка за лист е грешно или не правилно.
 

Клиентите ни търсят поставка за лист или стойка за лист, но ние винаги ги разбираме правилно, защото все пак това е един артикул от плексиглас, който предлагаме от самото начало на нашият бизнес.
 

И така, защо поставка за лист?
 

 1. от гл. т. на начина на позициониране - този плексигласов продукт се поставя върху някаква равна повърхност.
   
 2. от гл. т. на начина на обслужване - листа се поставя, промушва между двете страни на плексигласа.
   
 3. от гл.т. на познатост, популярност, реклама, информираност - клиентите са склонни да казват поставка за лист, поставка за брошури, поставка за етикет, отколкото стойка от плексиглас.
   
 4. от гл. т. на габаритите - когато казваме поставка за лист, в  повечето случай си представяме, малък формат лист с информационно, рекламно, ценово или промо послание.
   

И така, защо стойка за лист?

 1. от гл.т. на визията - листа е в изправено положение, той стои изправен, а не легнал.
   
 2. от гл. т. на ефекта, който предизвиква - самото изделие от плексиглас също стои изправено т.е. не лежи върху дадена повърхност, с цел да се надграждат върху него други компоненти или стоки.
   
 3. от гл. т. на габаритите - когато казваме стойка за лист може да се приеме, че тази стойка за лист има допълнителна височина, освен тази на размера на листа, с цел да се забелязва отдалече и да привлича погледа на клиента, с цел осведоменост.
   

Ето защо, и двете наименования - поставка за лист и стойка за лист са правилни.
 

Важно е да се уточни, целта за която ще се използва изделието от плексиглас и размера на листа, постера, който ще се сложи.
 

И пак, да се върнем в началото на нашата статия - правилното име на даден артикул е онова, което позволява да говорите с клиентите си на един общ език и да се разбирате. Вие като представители на бизнеса да генерирате продажби, а клиентите ви да останат удовлетворени, че във ваше лице са намерили професионалист, който е удовлетворил тяхната потребност.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  Все още няма коментари