Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Език
Меню
Профил
Език

Категории

Вижте всички статии

Само качествен продукт не е достатъчно

Само качествен продукт не е достатъчно

Всеки бизнес е като малка машинка, където всеки трябва да заема подходящото място и да бъде перфектен в това, което се изисква да прави.

За бизнеса само качествен продукт не е достатъчно. Има различни важни моменти, през които трябва да се премине, за да се стигне до онова „Ау!”на клиента.

Отдел проектиране или човекът проектант имат за цел да изпипат всички детайли и елементи, да оптимизират процеса на изработката, да оптимизират разходите за производство и да сведат излишните операции и манипулации до минимум.

Отдел търговски има грижата да следи за продажбите и сметките. Търговският екип определя пазарната цена, дифинира групите клиенти, определя отстъпките, прави прогнозен план за продажбите и постъпленията от продажбите.  

Пласмета като фирмен отдел е този, който търси подходящите пазари, следи за качеството и за опаковането, за етикирането и дистрибуцията.

Маркетинговият отдел или човекът маркетолог е този, който имане лесната задача да намери подходящите канали, по които да се достигне до подходящите, целеви клиенти. Маркетинговите специалисти трябва да изберат правилните промоционални активности и да направят подходящия PR.

Това, че имате качествен продукт не значи нищо, макар че е в основата на всичко. Ако имате търговски обект и не знаете как да покажете и представите продуктите на клиентите си, то все едно имате луксозен гардероб с дрехи и не можете да облечете, тези които най-ви отиват.

Всеки продукт трябва да бъде изложен на погледа на клиента чрез правилните стойки и продуктови поставки. Ако тук нещо не сте направили както трябва значи сте свършили работата си на половина. Ето според нас кои са важните моменти, на които следва да обърнете внимание:

1. какъв вид е обекта Ви – аптека, хранителни стоки, магазин за дрехи, мобилен оператор със зона за продажба на телефони, магазин за козметика, магазин за таблети и компютри, детски магазин за играчки, козметичен център, магазин за обувки и др.

2. какво точно искате да покажете на своите клиенти и с какво да грабнете вниманието – като направите зона с артикули само на една марка, цяла серия от група продукти – плажни масла на всички марки с които разполагате или цялостно решение на проблем – проблемна кожа или защита от слънцето за бебета.

3. какъв тип са продуктите, които искате да наредите на витрината или на рафтовете – хранителни продукти, нехранителни, свободно стоящи, с малки размери, обемисти и др.

4. могат ли да се изложат свободно и са необходими специални поставки, държачи и стоки.

Веднага след като си изясните какво точно искате да направите, следва да преминете към идеята за самата подредба и оформяне на търговския кът. Но това далеч не е всичко. Например:

Имате продукт с отлично качество, който в случая е комплект дамско украшение – колие, обеци, пръстен, гривни, часовник и кутия за бижута. Искате да ги подредите така, че клиента като ги види да иска да ги докосне, а когато ги докосне да пожелае да ги има. За финал само да каже „Ау!”.  В началото може и да Ви бъде трудно да решите в какъв стил да оформите и самата витрина. Ще се чудите дали да се водите по цветовете на изделията, дали да се водите по стила на бижутата или пък от цялостното излъчване на търговския обект.

Бъдете сигурни, че какъвто и вариант да изберете все няма да сгрешите. Преди всичко трябва да помислите за удобството на демонстриране на продуктите и за най-подходящото им представяне. В конкретният случай за комплекта с бижута можете да избирате от поне три варианта:

- поставка за закачване на колие или гердан

- поставка за колие и допълнителни отвори за обеци

- поставка за колие, обеци и място за закачване на гривна или часовник.

Като ателие за реклама за изработка на специфични и традиционни изделия за реклама от плексиглас, ние Ви съветваме да използвате комбинирана поставка за бижута. За нас тя има следните предимства, в които сами ще се убедите с времето:

- не заема място и е сравнително стабилна

- позволява височинно аранжиране и представяне на елементите на комплекта

- прозрачна е и стои интересно ако се постави пред чанта, портмоне или друг моден аксесоар

- стои елегантно

- почиства се лесно с влажна кърпа и малко препарат

- може да се премества и поставя на различни места

- характеризира се със здравина и дълготрайна употреба

- лесно се гравира с фирмено лого и се брандира с ПВЦ фолио

И все пак какъвто и вариант на поставка да изберете няма да сбъркате ако е направена от плексиглас с дебелина поне 2 мм. и Ви пасне на продуктите.

Като Ателие за реклама, ние можем да ви предложим и комплексно решение: да Ви  изработим стойките за бижута в стандартна форма, по конкретен шаблон или дизай, като им добавим лого или специална гравюра. Така не само, че качеството на изделието ще бъде подчертано, но ще постигнете и високо ниво на мърчендайзнг и отлично презентиране.

Ако имате някакви затруднения с формата, размерите или идеите, ще се радваме да Ви помогнем!

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари