Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Език
Меню
Профил
Език

Категории

Вижте всички статии

Стойка за етикет или поставка за етикет

Стойка за етикет или поставка за етикет

Стойка за етикет или поставка за етикет?

Стойка за етикет или поставка за етикет за Вас е по-правилно и познато? Или може би няма особено значение наименованието след като знаете какво точно търсите и ще Ви свърши работа.
Честно казано кое е по-правилно да са каже е въпрос на лично виждане,  но все пак, за да се използват и двете наименования, значи има някакви обективни причини.

Стойка за етикет или поставка за етикет си е спорен въпрос. Логично е всяко етикетче, на което има ценова информация да се постави по такъв начин, че да се вижда и чете лесно и без усилия от клиента. Колко обаче търговци са загрижени за удобството на клиента, а не за нормативните изисквания е отделен въпрос.

На практика стойките за етикет са с предназначение да стоят в изправено положение. Те трябва да са позиционирани в непосредствена близост до продукта. Вариантите за разполагане на стойката за етикет спрямо продукта са различни. Ако изделието е малко, стойката за етикет може да се постави в страни до него, пред него или зад него. Ако става въпрос за метални електро уреди като хладилници, бойлери, печки, перални и др. може да се прикрепи директно към продукта благодарение на магнитни ленти.

В случаите, когато става дума за по-обемни продукти в кутии, пакетирани храни, нехранителни продукти или вакумирани артикули, стоките за етикет може да се поставят върху един избран от тях. Целта на етикирането и мърчендайзингът е да се постигне добра аранжировка и цялостна подредба на продуктите и лесна четимост на информацията от етикетите без напрежение и затруднение.

Поставките за етикет са една разновидност на стойките за етикет. Логично е да изхождаме от основната позиция на етикета. Дали ще е с някакъв наклон или ще е вертикално поставен на долу. В тази връзка може да има поставки за етикети, които са с едно лице видими само за клиента или с две лица – за клиента и за служителите. Ако поставката за етикет е дулицева значи, че търговския работник и персонала като цяло ще виждат кода на продукта или някаква важна информация за него. Удобните поставки за етикет са гаранция за бързо, лесно и качествено обслужване на клиента и гаранция за безупречна работа на човека зад щанда.

Стойка за етикет или поставка за етикет? Всичко е въпрос на избор. Ако имате разнообразни изделия на витрината или рафтовете можете да направите някаква интересна и раздвижена комбинация за етикиране. Например на някои места да сложите поставка за етикет с двустранна видимост и форма на колибка. На местата, които продуктите са в насипно състояние добра идея е да ползвате стойка за етикет с някакво набучване или защипване. За рафтовете с пакетирани храни, бутилки или други опаковани нехранителни продукти може да заложите на ценовите профили, които също са вид стойка за етикет. Защо ли? Защото нали се сещате, че те се лепят за ръба на рафта и благодарение на това етикета се промушва в отвора, за да стои изправен, а не легнал назад или с наклон.

В крайна сметка какво ще изберете да използвате при етикирането на витрините и рафтовете е от огромно значение за цялостната визия, представяне и излъчване на търговския обект. Свързано е с това колко и каква информация ще предоставите на клиентите. Какви цветове и шрифтове ще използвате. Дали има задължителни реквизити на етикиране или не. Дали ще добавите някакво рекламно и фирмено лого и цветове.

В заключение може да обобщим, че от гледна точна на материала, от който са направени и стойките и поставките за етикет могат да бъдат от плексиглас, вералит, поликарбонат или друг материал. Освен това може да бъдат прозрачни, цветни, с рекламни надписи, лазерно гравирани. Семпли, брандирани с ПВЦ стикери или комбинация от всички. Има и още едно наименование, което намира приложение в практиката и е свързано с функцията на закрепване към продукта. Често се говори за т. нар. държачи за етикет или етикетодържател.

Ако имате нужда от помощ или съвет сме на разположение да ви дадем напълно завършено решение. Като започнете от отпечатването на етикетите и стигнете до стойките, ценовите профили, още ценови лайсни  или поставките на етикетите.
Готови сме да Ви помогнем при изработката на монетници за ресто, поставки за продукти, контейнери за насипни храни, кутии и урни от плксиглас, фирмени печати и визитки.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари